Адел би „Thriller“ на Майкъл Джексън 03.05 | 13:54

Само на Острова албумът "21" е продаден в близо 4,3 милиона копия

От Олга Андреева

Албумът "21" на британската сензация Адел продължава да жъне небивали успехи из чартовете.

Още един култов албум в британската класация на най-продаваните за всички времена - "Thriller" на Майкъл Джексън – падна под напора на "21", който е на пазара от януари 2011 г.

От него вече са продадени 4 274 300 копия на Острова, с 500 повече от тавата на Краля на попа от 1982 г., посочва Gigwise.com. Разликата помежду им вероятно ще продължава да расте.

"Постижението на Адел с преборването на "Thriller" в класацията за най-продаваните албуми е забележително", коментира директорът на официалната компания за чартове Мартин Талбът.

Все пак албумът на Адел все още има конкуренти пред себе си – все още е "едва" на пето място в класацията. Точно пред него е вторият студиен албум на Oasis "(What's The Story) Morning Glory?".

Вторият албум на Адел постави рекорди в различни страни, а трите му сингъла - "Rolling in the Deep", "Someone Like You" и "Set Fire to the Rain" станаха номер едно почти в целия свят.

Към април 2012 г. от албума са продадени над 20 милиона копия в световен мащаб и беше обявен за най-продавания албум на 2011 г. Тази година "21" спечели награди "Грами" и БРИТ за най-добър албум на годината.

Водещи

Най-четени