Адел и Lmfao обраха наградите на Billboard 21.05 | 09:43

С изпълнения на церемонията бяха почетени Уитни Хюстън и Дона Съмър

От Олга Андреева

Адел и Lmfao са големите победители на раздадените в неделя в Лас Вегас музикални награди на Billboard.

Вече започнахме да не се изненадваме на новините за успехите на Адел, но 12 отличия са си впечатляващ резултат. Сред тях са наградите за топ изпълнител, най-добра певица, най-добър хит ("Rolling in the Deep”) и албум ("21").

За съжаление певицата не успя да присъства на церемонията, но пък там беше американското електропоп дуо Lmfao, което отмъкна общо шест трофея – пет за безапелационния им хит "Party Rock Anthem” и един за най-добър дует или група.

Сред останалите победители на вечерта бяха Coldplay, които се отчетоха с 4 отличия, включително за най-добър рок албум и най-добър алтернативен албум за "Mylo Xyloto”. Тейлър Суифт беше провъзгласена за жена на годината, а Лил Уейн – за най-добър изпълнител.

Най-силни емоции обаче донесоха изпълненията в памет на Уитни Хюстън, която получи посмъртно наградата "Милениум", Дона Съмър, която почина миналата седмица и покойния рапър от Beastie Boys Адам Яуч.

Дъщерята на Уитни, Боби Кристина, пък изнесе кратка, но прочувствена реч, приемайки наградата. В първата си голяма публична изява след смъртта на майка си Боби Кристина сподели, че е благословена, задето е имала шанса да бъде част от живота на такава невероятна жена и благодари искрено за подкрепата, която получава семейството й след тежката загуба.

Изпълнението на Джордин Спаркс на хита "I Will Always Love You" разчувства 18-годишното момиче и камерата неколкократно я показа как плаче.

На сцената на наградите се качиха още Кейти Пери, Джъстин Бийбър, Ъшър, Кари Ъндърууд, Linkin Park и Крис Браун, а Стиви Уондър, който получи наградата за музикална икона, изпълни няколко от хитовете си.

Водещи

Най-четени