Адел като момичето на Бонд 02.10 | 11:15

Първата ѝ песен след албума „21“ е саундтракът към новия филм за Агент 007

От Олга Андреева

Носителката на шест награди "Грами" Адел прибави към звездната си музикална автобиография и саундтрак към 23-ия филм за Джеймс Бонд, който излиза на 26 октомври по кината.

Музикалната тема към "Skyfall” е първата песен, която Адел пуска след супер успешния си втори албум "21" и тя ще може да се чуе от петък, 5 октомври, на официалния ѝ сайт, съобщи Reuters. Излизането ѝ съвпада с годишнината от премиерата на първия филм за Бонд - "Доктор Но" през 1962 г. и световния Ден на Джеймс Бонд.

Певицата, която очаква всеки момент появата на първото си дете, е написала "Skyfall” с дългогодишния си сътрудник Пол Епуърт. Записът е направен в легендарното лондонско студио Abbey Road със 77-членен оркестър.

Адел заяви, че е се е навила да направи песента, след като се влюбила в сценария. "Първоначално малко се колебаех дали да участвам в музикалната тема към "Skyfall”. Винаги има много шум и натиск, когато става дума за песен за Бонд.

И все пак, когато правехме записите, беше един от моментите в живота ми, когато съм се чувствала най-горда. Когато стана на 60, ще разправям на хората, че като млада съм била момиче на Бонд", шегува се Адел.

Освен това ще нареди името си до това на други известни певци, изпълнили темите към филмите за Агент 007 - Шърли Беси ("Diamonds Are Forever" и "Moonraker"), Пол Макартни ("Live and Let Die"), Тина Търнър ("GoldenEye") и Мадона ("Die Another Day"). 

Водещи

Най-четени