Азис предизвика грандиозен скандал и побой в Ню Йорк 26.04 | 12:06

Българите в САЩ се вдигат срещу фолк идола

От iNews.bg

Грандиозен скандал се заформи след концерт на краля на поп-фолка Азис в Ню Йорк на 24 април. Събитието се организира специално за българската емиграция в американския мегаполис, която обаче остана силно разочарована. Емигрантски вестници писаха, че концертът е бил пълен провал, а популярният певец направо се подиграл с публиката като е закъснял за концерта и е изпял едва няколко песни и то на плейбек.

Организаторът на турнето на Азис в САЩ е Ясен Дараков (Yasen Darakov), който се представя също за кореспондент на bTV в САЩ и Главен редактор на в. "БГ Войс”(BG Voice), пише в. България Сега, седмичник на българите в САЩ и Канада.

Очевидци, присъствали на концерта, организираха множество групи във Facebook, в които съобщават и за побой, който бил предизвикан от "обкръжението на Азис".

Емигрантският вестник помества интервю с Деляна Николова, която живее в Ню Йорк и е съпруга на пострадал при сбиването. В него тя твърди, че Азис е пял през цялото време на плейбек и цялата зала го е освиркала.

"Ако исках да гледам порнография, щях да си рендвам едно ди ви ди за 10 долара. Това си беше живо порно!", казва българката.

"Мъжът ми бе пребит след концерта. Прекарахме до сутринта в интензивното отделение. Дъщеря ми също беше ударена", жалва се емигрантката.

Във Facebook група пък писаха стотици емигранти, станали очевидци на събитието. Ето какво разказва Нели Хаджийска, в пост, озаглавен "Репортаж от Ню Йорк", който публикуваме със съкращения:

"Азис бива наричан от някои "царя на поп фолка в България". Е, аз отидох и видях този "цар". И като в приказката не мога да не простена "Царят е гол", защото:

1. Публиката чакаше търпеливо появата на "царя" от 10 до 1 без 20 през нощта. Докато чакаха, хората се подквасиха добре: цели бутилки уиски (ракия нямаше) се лееха, ред були се пиеха на корем.

2. Азис се появи най-накрая в 12:40 по чорапогащник, къси дънкови панталони, женски ботуши на висок ток и кючекът започна. Не пееше, а аз очаквах уж хубав глас...

3. След 3 песни, той кипро съобщи на всички ни, че тези високи ботуши много го уморили. Отивал да си ги смени и идвал след точно 5 минути. Дойде след 30 минути и дали защото беше пиян, надрусан или и двете, започна пак да "танцува" онова чудо за "Сен Тропе". Е те тук, не издържах и си тръгнах."

Друга българка - София Градецки, пише: "Това, което се случи снощи беше една чиста подигравка с всички българи от Ню Йорк и тези, които бяха дошли пот други места. Азис изпълни 9 песни на плейбек, като 5 от тях си повтори по два пъти. И всичко това за 45 минути с почивка!!! След като всички го освиркаха, той избяга... голямо разочарование"

"Аз разбрах, че в Чикаго е направил същото нещо и там са го освиркали хората... човекът си има опит с освиркването", гласи постът на Кирил Димитров.

"Еее, всичко си беше, както си му е по български, даже и заключителната част на финала си беше типична балканска атака. Радвам се, че вече не живеем там и не гледаме груби селски прояви. Но поне се видях с приятели и познати, а Азисчо беше btw само (между другото – б. р.)", не се въздържа от ироничен коментар Калоян Сазанов.

iNews потърси за коментар продуцентите на Азис "Диапазон Рекърдс", които направиха опровержение на всичко по темата, изписано в социалната мрежа. Може да разберете какво споделиха те тук.

Водещи

Най-четени