Актьорът Тим Робинс живее без телевизор 03.04 | 09:01

Взел е решението заради книгата на Джордж Оруел "1984"

От Олга Андреева

Като че ли все повече хора става последователи на идеята за живот без телевизия и мобилни телефони. Американският актьор Тим Робинс е един от малкото примери сред известните личности, който решава да се лиши в ежедневието си от два уреда, чиято липса би предизвикала паника у мнозина.

Носителят на "Оскар" признава, че решава да започне да живее без телевизор, след като режисирал пиеса по книгата на Джордж Оруел "1984".

"Направих си експеримент през последните три години - отървах се от телевизора си. Едно от нещата, за които Оруел говори в книгата си "1984", е т. нар. двуминутна омраза", каза Робинс пред репортери в Богота, цитиран от БТА.

"Хората застават пред телевизора и започват да крещят на човека, срещу когото са против в политически аспект. Разбрах, че и аз съм правил това по два часа всеки ден по време на администрацията на Буш и си казах: Трябва да спра да мразя", каза Робинс.

Признава и, че е склонен да се откъсне от всички форми на масова комуникация и да се откаже и от мобилния си телефон, чрез който лесно може да бъде проследен човек.

"Ако имате телефон, ще ви открият, когато си поискат", предупреждава актьорът. "Аз лично бих живял във ферма със стационарен телефон".

Пиесата на Робинс е сред 200 творби, които ще бъдат представени на тазгодишния Ибероамерикански театрален фестивал в Богота. 

Водещи