Ал Бано за приликата между знамената на Италия и България 12.12 | 15:17

Италианската легенда в музиката изпя най-хубавите си песни пред българска публика

От Олга Андреева

Специално за българската публика италианската музикална легенда Ал Бано изпълни всички свои златни хитове и композиции от актуалния си нов албум на снощния си концерт в зала 1 на НДК.

Сякаш, за да опровергае и с музиката световните клюки, че отново се събира с бившата си съпруга Ромина Пауър, на сцената Ал Бано пя техни хитови парчета с три забележителни бек-вокалистки.

Певецът, любимец на няколко поколения, изпълни всичките си големи хитове, включени в албума "The golden hits”, и представи различен прочит на концерта за пиано и оркестър на Чайковски, ария из "Набуко" на Верди и прочутата "Аве Мария" на Бах.

За финал остана дуетът с най-великия тенор на 20-ти век Енрико Карузо, който първи изпълнява пред света "О, соле мио", като снощи гласът на Карузо звуча от стара грамофонна плоча.

През цялото време Ал Бано и контактуваше с българската публика, развя знамената на България и Италия и не пропусна да отбележи колко сходни са те – с еднакви цветове, само че по-различно разположени, и да направи аналогия с приликата между двата народа, които ги дели единствено езикът.

След концерта италианската звезда почете своите домакини от "Жокер Медиа” на партито за 10-годишнината им. На партито присъстваха почти български музикални звезди, работили през годините с компанията – Владимир Ампов-Графа, Орлин Павлов с група "Каффе”, Виктория Терзийска-Вики, Десислав Данчев-Десо от група "Мастило” и новата звезда Ники Манолов.

Специални гости на вечерта бяха и звездите от сериала "Под прикритие”, предвождани от продуцентите Димитър Митовски и Иван Дойков.

Освен за концерта си у нас, Ал Бано пристигна и, за да представи автобиографичната си книга "Това е моят живот”, която излезе преди дни на българския пазар, и филма "Пътят към щастието” за него, сниман от Георги Тошев.

 

Водещи

Най-четени