Албумите на Pink Floyd ще бъдат преиздадени 10.05 | 20:52

Бандата разреши на EMI да пуснат записите им в мрежата, след съдебното споразумение

От Олга Андреева

Непознати и много известни записи на рок легендите Pink Floyd ще бъдат издадени тази година като част от мащабна кампания за преиздаване на албумите на бандата, която приключи съдебната битка с издателите си от EMI, съобщава британското издание Mirror.

Сред песните, които предстои да бъдат издадени са непознатата версия на хита на бандата "Wish You Were Here" с участието на джаз цигуларя Стефан Грапели.

Преиздаването на записи на Pink Floyd ще стартира през септември и ще включва обогатени версии на оригиналните албуми на групата, издадени на CD, DVD и в дигитален формат.

Разрешеният вече съдебен спор между Pink Floyd и EMI засягаше именно тези права – за дигиталната версия на парчетата на групата. Двете страни имаха различни мнения по въпроса, но стигнаха до споразумение през 2010 г.

На 26 септември в специален Box Set ще бъдат издадени всичките 14 студийни албума на групата – от "The Piper At The Gates Of Dawn" от 1967 г. до "The Division Bell" от 1994 г.

Три от най-успешните записи на бандата, "The Dark Side Of The Moon", "Wish You Were Here" и "The Wall", ще бъдат преиздадени в подобрени версии през следващите месеци. Допълнителен диск ще съдържа и неиздавани до момента демо и лайв версии на групата.

През ноември пък ще излезе и албум с най-големите хитове на Pink Floyd, наречен "A Foot In The Door".

Най-четени