Американка стана Мис Вселена 2012 20.12 | 09:45

Оливия Кулпо бе избрана в Лас Вегас

От Мартина Панайотова

Американката Оливия Кулпо бе избрана в Лас Вегас за Мис Вселена 2012, предадоха световните агенции.

Тя получи своята корона от миналогодишната победителка в  конкурса Лейла Лопиш от Ангола. Дъщеря на музиканти, новата Мис Вселена свири на виолончело, а нейни хобита са да ходи на  концерти и на кино и да посещава музеи. Друго нейно любимо  занимание е да кара хората да се смеят.

Освен своята корона, инкрустирана с перли и диаманти, Кулпо  получи още 45 хиляди долара за обучение в Нюйоркското училище за  кино и телевизия. Според правилата на конкурса тя ще пътува по  целия свят през 2013 г. с благотворителни цели.

Журито, съставено от десетина известни личности, остави на второ място филипинката Жанин Тугонон, а на трето -  представителката на Венецуела София Есер. Четвъртата финалистка  на 61-ото издание на един от най-престижните конкурси за красота  в света бе бразилката Габриела Маркус. 

В надпреварата, която се проведе във впечатляващия хотелски  комплекс "Планет Холивуд" в "Световната столица на хазарта",  участваха представителки на общо 89 държави. Съгласно правилата  те дефилираха първо по бански, а след това - с вечерни рокли.

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на  жертвите при масовото убийство в град Нютаун, в североизточния  американски щат Масачузетс, в петък.

Представителка на САЩ печели конкурса Мис Вселена за първи  път от 15 години. За последно Брук Лий бе коронована през 1997 г.

През последните години конкурсът бе доминиран от  латиноамериканките, които го спечелиха седем пъти от 2001 г, припомня БТА.

Право на участие в надпреварата имат неомъжени и бездетни  жени на възраст между 18 и 27 години.

a6a13998-543a-39f7-4e7b-f3523e8e07b0

Снимки на новата Мис Вселена може да видите в Jenite.bg.

Водещи

Най-четени