Американските войници се изтезавали пленници с Metallica 13.02 | 19:08

От бандата са помолили тази практика да спре

От Александър Бакалов

Американските военни са използвали музиката на Metallica, за да омаломощят пленниците си по време на разпитите.

Тази практика била преустановена, след като членовете на популярната хеви метъл банда са разбрали какво се случва и са се свързали с военното ръководство.

Научаваме всичко това от ексклузивно интервю на Esquire с командоса, който е убил Осама Бин Ладен.

Мъжът, чиято самоличност е закономерно пазена в тайна и е наричан в рамките на текста "Стрелецът", казва следното:

"Когато войната в Ирак започна, използвахме песни на Metallica, за да размекнем пленниците преди да започнем с разпитите. От Metallica разбраха за това, вкиснаха се и ни казаха 'Хей, моля ви, не използвайте музиката ни по този начин, защото не искаме да промотираме насилие'. А аз си помислих – пичове, ама вие имате албум, озаглавен 'Kill'Em All' (Избийте ги всичките)."

Военните обаче не са се отказали от идеята да тормозят пленниците си с хеви метъл. "Стрелецът" продължава:

"И така, спряхме да използваме тяхната музика и тогава с нас се свърза една банда, наречена Demon Hunter. Те ни казаха, че подкрепят това, което правим и ни изпратиха дискове и нашивки. Носех своята нашивка на Demon Hunter по време на всяка мисия. Носех я и когато гръмнах Бин Ладен."

Потърсени за коментар, от Demon Hunter, които – прочее - твърдят, че свирят "християнски метъл" казват: "За нас е чест и сме благословени за това, че ние от Demon Hunter сме оказали подкрепа и сме донесли утеха на тюлените от Отряд 6 или на който и да е друг американски войник."

Водещи

Най-четени