Ан Хатауей е толкова стилна, че получи награда 20.02 | 18:32

Отличието ѝ бе връчено на 15-тата годишна церомония на Гилдията на дизайнерите на костюми

От Мартина Панайотова

Номинираната за "Оскар" Ан Хатауей получи приза "В светлината на прожектора", пердаде БТА.

Отличието ѝ бе връчено на 15-тата годишна церомония на Гилдията на дизайнерите на костюми.

Всяка година професионалистите, които подбират тоалетите за екранните изяви на звездите, избират кого да почетат.

За всеки актьор наградата е признание за стил и успешно сътрудничество с професионалистите, грижещи се за външния им вид.

Неотрзимата Хатауей тръпне в очакване и на обявяването на наградите "Оскар". Тя е номинирана за най-добра актриса в поддържаща роля за превъплъщението й в образа на Фантин във филмовата адаптация на мюзикъла "Клетниците".

Сред дизайнерите, отличени за работата си по филмови костюми, е Джени Темим, която допринеса за визията на героите в най-новото издание на поредицата за Джеимс Бонд "007 координати: Скайфол".

В категорията за постижения в периодичен филм приза взе Джаклин Дъран за "Ана Каренина", а наградата за постижения във фентази жанра спечели Еико Ишиока за "Огледалце, огледалце".

Познатият с работата си над"Грозната Бети" и "Имало едно време" дизайнер Едуардо Кастро пък бе почетен от колегите си с награда за цялостно творчество в телевизията.

За изключителната си кариера в киното отличието на Гилдията на дизайнерите на костюми получи Джудиана Маковски, работила в продукции като "Голям" и "Игрите на глада".

Водещи

Най-четени