Анджелина Джоли няма да бъде секси Клеопатра 31.05 | 08:59

Ще се опита да представи египетската владетелка като лидер и майка

От Олга Андреева

Анджелина Джоли заяви решимостта си при нейната интерпретация Клеопатра да не бъде възприемана като "секссимвол", съобщи Digital Spy. 

Носителката на "Оскар", която ще изиграе Клеопатра във филм за голям екран, "Cleopatra: A Life last June”, обеща да направи по-дълбока интерпретация на образа на египетската легенда от култовото изпълнение на Елизабет Тейлър през 1960-те години.

"Тя е много недоразбрана", заяви Джоли пред сп. Stella. "Мислех, че всичко при нея е блясък, но след като прочетох повече, осъзнах, че е била много силна майка, че е говорила пет езика и че е била лидер.

"Моето превъплъщение няма да бъде красиво като на Елизабет. Опитваме се да покажем различната истината за Клеопатра като за фараон в историята, а не като за секс символ, защото на практика тя не е била такъв.

Дори и тази представа за нея, че е имала много любовници, е фалшива – вероятно са били само двама. Клеопатра е много интересна, но не е била голяма красавица."

Джоли вече заяви, че иска режисьорът на "Социалната мрежа" Дейвид Финчър да поеме кормилото на филма. Лидерът на проекта вероятно ще бъде Пол Грийнграс.

Джеймс Камерън, за когото се носеха слухове, че ще бъде част от римейка на филма, по-рано заяви, че изпълнението на Джоли ще бъде "горещо".