Анджелина Джоли откъсна Джеймс Камерън от продължението на „Аватар” 15.10 | 11:40

Причината е филмът „Клеопатра”, който всеки момент ще навлезе в етап на снимки

От Нели Минчева

Режисьорът на „Аватар” Джеймс Камерън няма веднага да започне работа по продълженията на хита. Причината е филмът „Клеопатра”, който всеки момент ще навлезе в етап на снимки.

В главната роля ще бъде Анджелина Джоли. Филмът ще бъде триизмерен, а Камерън най-вероятно ще бъде привлечен като продуцент.

Историята ще покаже една по-достоверна Клеопатра, в сравнение с тази от филма от 1963 г., където участва Елизабет Тейлър. Авторката на книгата, по която е написан сценарият, е открила нови любопитни факти, които ще бъдат интересни както за актьорите, така и за зрителите.

В интервюта за американски медии Анджелина Джоли споделя, че ще играе различно от Лиз Тейлър. “Ще се опитаме да покажем, че Клеопатра е била по-скоро лидер, отколкото секссимвол. Всъщност какъв секссимвол е тя? Не е имала много любовници. Може би само двама и то мъже, от които има деца. Тя не е била разбрана и историята й е грешно написана. Винаги съм мислела, че животът й е бил бляскав. Но сега знам, че е била майка, лидер и интелектуалка, която говори пет езика.”