Анджелина Джоли тръгва по стъпките на Уди Алън 01.10 | 13:20

Звездата ще снима втория си филм в Сидни

От Мартина Панайотова

Анджелина Джоли ще снима втория си филм във и около Сидни. Драмата "Unbroken" ("Несломим") е вторият опит на 38-годишната Джоли като режисьор след успешния ѝ дебют зад камерата с "В земя на кръв и мед".

Лентата проследява историята на олимпийския атлет и военен герой Луи Замперини от САЩ, сега 96-годишен. Замперини участва в Олимпиадата през 1936 г. в Берлин. През 1941 г. постъпва във ВВС на САЩ. През април 1942 г. самолетът му се разбива над Тихия океан. Той обаче оцелява, прекарвайки 47 дни на сал. Прибран е от японски войници, но после е изпратен за две години и половина в лагер за военнопленници.

Освободен е едва през 1945 г., след края на войната. Лентата ще бъде заснета по книгата на Лаура Хиленбранд "Несломим" (пълното англоезично название на изданието е "Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption"). Романът е издаден през 2010 г.

Анджелина Джоли е сключила договор за спонсорство с управата на щата Нов Южен Уелс. "Това ще бъде сериозен стимул за дигиталната икономика, творческата индустрия и международната ни репутация", казва търговският министър на щата Андрю Стоунър, цитиран от БТА.

Филмът "Unbroken" трябва да излезе на екран на 25 декември 2014 г. Ролята на Замперини е поверена на британския актьор Джак О'Конъл.



Водещи

Най-четени