Асен Блатечки се отказва от сериалите 24.03 | 21:00

Новото му амплоа е на театрален режисьор

От iNews.bg

Известният български актьор Асен Блатечки призна в предаване на TV7, че му е писнало да се снима в телевизионни сериали и смята да се откаже от тази кариера.

"Омръзва ми да снимам по 50-100 серии, иначе като актьор мога да се развивам продължително, но като за мен телевизионните поредици трябва да са с по-кратки сезони”, поясни той.

Към момента Блатечки успешно заменя телевизията с театъра и се изявява като режисьор на постановката "Когато котката я няма” в театър "Сълза и смях”. Но професионалната промяна изисква не малко жертви и актьорът признава, че в момента му се налага да работи по 15-16 часа на ден.

За Блатечки, една от причините да се захване с театрална режисура е, че не харесва работата на останалите български режисьори и смята, че има какво даде от себе си, но не на сцената, а зад кулисите.

В постановката му "Когато котката я няма” Блатечки работи със своя известен колега Калин Врачански. Той потвърди, че на сцената двамата се разбират много добре:

"Просто се поглеждаме и Калин вече знае какво искам да направи на сцената”.

Пиесата "Когато котката я няма” е ситуационна комедия, която надниква в спалните на две съпружески двойки – в едната се прави много секс, в другата той почти липсва.

Водещи

Най-четени