БНТ бесни. “Под прикритие“ излиза извън рамките на ефира 21.01 | 16:15

Сериалът вече ще може да се гледа безплатно в мрежата

От Мартина Панайотова

В отговор на огромния зрителски интерес към новия сезон на "Под прикритие”, от днес епизодите ще бъдат достъпни с много високо качество и в официалния канал на БНТ в YouTube.

Силният старт на сериала прикова почти 500 000 българи пред екраните в неделя вечерта. Паралелно с ефирното излъчване, близо 20 000 души проследиха развитието на филмовия сюжет и на лайф стрийминга на уеб страницата на телевизията.

От неделя вечерта до днес повече от 150 000 души са гледали "Под прикритие” 4 и в интернет. Светкавичната реакция на сайтовете се дължи на безспорния интерес към продукцията.

Тези торенти обаче не са собственост на БНТ, затова излъчването на първата серия е нерегламентирано и ще получат официално възражение, включително за нарушаване на авторски права.

Официалният канал на БНТ в YouTube ще бъде достъпен само за територията на България.

"Интернет не е конкурент на ефирното излъчване, обратно - прибавя зрители и силният интерес към "Под прикритие” в мрежата само разширява аудиторията на БНТ. За съжаление, специалният канал в YouTube няма да е достъпен за българите в чужбина. Това ограничение се налага, заради световното разпространение на сериала и договорните отношения с компанията-дистрибутор” - заяви програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова.

Водещи