БТР спечели "Златна пролет", Криста ще ни представя на „Евросоник“ 25.04 | 20:20

Сред победителите са още Sentimental Swingers, "Лот Лориен" и Нейчо Петров – Реджи

От Олга Андреева

Група БТР с песента си "Защо" взе първа награда на 43-то издание на конкурса за нова поп и рок музика на Българското национално радио "Златна пролет".

Трите дами от Sentimental Swingers и Михаил Йосифов получиха втора награда и специалната награда на журналистическата гилдия.

Наградата на слушателите отиде при група "Лот Лориен" за песента "Без надпис", а специалната награда за млад и креативен изпълнител - при Нейчо Петров-Реджи, посочват от БНР.

Кристина Димитрова и Орлин Горанов бяха отличени с награда за най-дълга музикална връзка – цели 30 години на сцената. Последно те излязоха заедно в неделя на сцената на зала 1 на НДК за церемонията по раздаването на музикалните награди на БГ Радио.

Със специална награда си тръгна и младата певица Криста. Тя ще има право на едночасов концерт на престижния фестивал "Евросоник" в Грьонинген, Холандия, който ще се проведе в началото на 2013 г.

Досега на фестивала в Холандия българско участие са имали групите БТР, Д2, Шангри Ла, Гравити Ко, Уикеда, Акага и Фючър шок.

На финалния етап от състезанието изпълнителката на лейбъла на Мария Илиева представи за първи път пред публика най-новата си песен "Част от мен”, съобщиха от "Стерео стая". След новия сингъл на певицата "За теб”, това е втората песен, написана специално за нея от Рейчъл Роу.

Водещи

Най-четени