Бахрейн посрещна със смесени чувства Кардашиян 02.12 | 10:39

Освен обожатели, тя събра и противници и се наложи полицията да използва газ

От Диана Цветкова

Известната с известността си риалити звезда Ким Кардашиян предизвика щастливи емоции, но също протести и намесата на полицията при гостуването си в столицата на Бахрейн – Манама.

Там Кардашиян откри в местен търговски център магазин от веригата си "Millions of Milkshakes", предлагащ шейкове, ледено кисело мляко и сладоледи.

На събитието присъстваха хиляди фенове, закупили си покани за участие в откриването за по 500 бахрейнски динара (1360 долара).

При появата на американската знаменитост някои от тях започнаха да надават истерични писъци. На този фон обаче около 100 салафити организираха пред Mall-а протест срещу красавицата. Причина за гнева им е, че според тях Кардашиян е актриса с изключително лоша репутация.

Наложи се полицията да се намеси и да разпръсне демонстрантите със сълзотворен газ.

Заради посещението на звездата пък сунитски депутати настояха парламентът да приеме протестна резолюция, но в крайна сметка това не се случи.

Феновете на Кардашиян се възмутиха от искането на сунитските парламентаристи, които би трябвало да фокусират вниманието си върху разрешаването на ключови политически, икономически и социални проблеми, пише БТА.

Преди Бахрейн Ким Кардашиян посети Кувейт, където също откри заведение от веригата си.

Водещи