Без Роман Полански на филмовия фестивал във Венеция 01.09 | 20:55

Мадона представя лентата "W.E." във втория ден на фестивала

От Елена Кирилова

Филмовият фестивал във Венеция вече започна. Мадона се появи на събитието, за да покаже втория си филм, докато Роман Полански отсъстваше от световната премиера на новата си продукция, съобщава Ройтерс.

53-годишната Мадона отиде в града на каналите, за да представи филма "W.E.”, който разказва за отношенията между американката Уолис Симпсън и британския крал Едуард VIII, които евентуално са довели до абдикирането му от трона през 1936 г.

В продукцията участват Аби Корниш и Джейми Фокс. Това е вторият път, в който Мадона застава зад камерата, след като през 2008 г. се представи с комедийната драма "Filth and Wisdom”, която получи слаба оценка от критиците.

Въпреки че е извън основната битка между главните 22 филма, които ще бъдат показани във Венеция, филмът е сред акцентите на втория ден от тазгодишния фестивал.

Джордж Клуни бе този, който откри 11-дневното събитие с политическата драма "The Ides of March”, която бе приета добре от критиците в сряда.

Един от най-чаканите филми на фестивала е "Carnage” на Полански, в който участват Кейт Уинслет, Кристоф Уолц и Джоди Фостър.

Полански няма да напусне Франция, за да присъства на световната премиера в Италия, но за радост на феновете, се очаква Кейт Уинслет да посети фестивала.

Водещи

Най-четени