Бен Афлек започва да живее като клошар 25.04 | 15:00

Актьорът се включва в благотворителна инициатива срещу бедността

От Мартина Панайотова

Бен Афлек ще се включи в благотворителната кампания "Живей под прага на бедността", като за целта ще ограничи дневните си харчове до долар и половина за цели пет дни, съобщава БТА.

Да се присъединят към каузата той призова и всичките си фенове и последователи в Twitter, за да подкрепят заедно всички 1,4 милиарда души, живеещи под прага на бедността.

Актьорът вече има стратегия да изхарчи наличните си 7,50 долара още през първия ден, след като специалисти го посъветваха да ги вложи във висококалорична достъпна храна като макаронени изделия и ориз.

Самият Бен Афлек е лично обвързан в борбата срещу бедността. Посещавал е Конго осем пъти и дори има собствена благотворителна организация "Източно Конго". По този начин той иска да даде пример на трите си деца.

"В един момент осъзнах, че съм имал голям късмет. Исках да направя нещо повече с живота си от това да снимам филми и да изкарвам пари. Исках да направя нещо, което е важно за мен в други аспекти и би служило като пример за децата ми" - каза той.

Бен Афлек ще стане почетен доктор на университета Браун на церемонията за дипломиране следващия месец.

В кампанията в помощ на най-бедните се включват също Джона Хил, Джош Гробан, София Буш, Том Хидълстън.

Водещи

Най-четени