Бен Афлек и Мат Деймън с общ филмов проект 20.09 | 11:44

Ще продуцират историческа драма за Робърт Скот и Роалд Амундсен

От Олга Андреева

Актьорите Бен Афлек и Мат Деймън ще продуцират историческа драма за Warner Bros. Приятелите ще се обединят за филмовия проект "Race to the South Pole” чрез фирмата си Pearl Street, съобщи Hollywood Reporter.

Филмът, с режисьор Питър Гланц, ще разкаже историята на изследователите Робърт Фалкън Скот и Роалд Амундсен, които се опитват да достигнат Южния полюс през т.нар. "героична епоха" на антарктически експедиции в началото на 20-ти век.

Братът на Бен, Кейси Афлек, ще играе ролята на капитан Скот. Президентът на компанията Pearl Street пък, Дженифър Тод, ще се присъедини към актьорите като продуцент. Чей Картър ще бъде изпълнителният продуцент за Pearl Street.

Следващата лента, в която Бен Афлек може да бъде видян на екран, е политическата драма "Argo”, докато брат му се снима в "Out of the Furnace” с Крисчън Бейл, Рууни Мара и Уилям Дафо.

Предстоящите проекти на Мат Деймън включват драмата на Гюс ван Сант "Обетована земя" и биографичен филм за известния американски пианист Либерачи за HBO.

Най-четени