Бившият иконом на лейди Даяна - заплашван от българин 01.02 | 17:53

Пол Бъръл нашумя през 2003 г., след като издаде книга за покойната принцеса

От iNews.bg

Българин заплашвал бившия иконом на покойната лейди Даяна. Това установи полицията след оплакване на Пол Бъръл.

Бившият иконом на покойната принцеса Даяна и на кралското семейство във Великобритания Пол Бъръл заяви пред съда, че е бил заплашван по телефона от мъж. Заплашил го, че съпругата му е отвлечена и ще подпали магазина му за цветя, съобщава BBC.

Съдът установил, че мъжът, който е отправял заплахите, е българин. Слав Митев е на 50 г., като според съда той не е в състояние да отговаря за деянията си поради психическото си състояние.

Българският гражданин, тормозил бившия иконом на покойната вече лейди Ди, е бил пуснат под гаранция. Разбира се, било му е забранено да общува повече с Пол Бъръл, като трябва да посещава лекар.

Бившият иконом на Даяна разказва, че през юни миналата година получил няколко обаждания от Митев, който в едно от тях заплашил, че ще подпали цветарския му магазин. Бъръл приел сериозно заплахата, защото преди десет години бил подпален предишният му цветарски магазин.

Пол Бъръл нашумя през 2003 г., след като издаде книга за покойната принцеса. Книгата предизвика бурни реакция в обществото, както и от страна на синовете на Даяна - принцовете Уилям и Хари.

В книгата бе публикувано писмо от Даяна, в което тя споделя подозренията си, че се готви заговор за убийството й при пътна катастрофа. Това е станало, по думите на Бъръл, 11 месеца преди смъртта й.

Тя написала в писмо до Пол Бърел, че "Този период в живота ми е най-опасният".

Любимката на народа принцеса Даяна, или както я наричаха всички - лейди Ди, непрекъснато присъстваше в заглавията на медиите по цял свят. Харизматичната й личност, благотворителните кампании, които организираше и невинността й бяха запазили място в сърцата на хората.

Неуспешният й брак с принц Чарлз приключи през 1996 г., като лейди Ди започна живота си наново, впускайки се в романтична връзка със сина на бизнесмена Мохамед ал Файед.

Но година по-късно - на 31 август 1997 г., лейди Даяна загина в автомобилна катастрофа в Париж, заедно със своя любим Доди Ал Файед. След 9 г. и тригодишно разследване, Скотланд Ярд излезе с доклад, че автомобилната катастрофа на Лейди Даяна и Доди ал-Файед не е резултат от заговор за убийство, а е трагичен инцидент.


Най-четени