Бил и Мелинда Гейтс увековечени в портрет 23.05 | 09:25

Произведението на Джон Фрийдман е специално поръчано от Националната галерия

От Теодора Деянова

Милиардерът Бил Гейтс и съпругата му Мелинда бяха официално увековечени в нова картина в Националната портретна галерия във Вашингтон, съобщава LA Times.

Произведението на Джон Фрийдман е специално поръчано от Националната галерия и е част от постоянната изложба на музея.

Портретът изобразява известното семейство Гейтс и подчертава хуманитарните им дейности, които осъществяват чрез фондацията си "Бил и Мелинда Гейтс", с помощта на картината в картината, на която се чете "Всички животи имат еднаква стойност".

А пряката визуална връзка със софтуерната компания Microsoft, която Гейтс основава през 1975 г. с Пол Алън, е моментално доловима.

Двойката заяви в официално изявление, че са поласкани от оказаната чест.

"За нас е чест, че портрета ни ще се присъедини към тези на други изключителни американци в Националната портретна галерия. Благодарим на Джон Фрийдман за това, че нарисува портрета по този внимателен начин и че представя фондацията ни толкова емоционално."

Гейтс не е единственият бизнесмен, който си е заслужил място в Националната галерия. Друг и видни личности, чиито портрети са част от изложбите на музея са Тед Търнър, Малкълм Форбс младши, Рупърт Мърдок и Хю Хефнър.

Говорителка на Националната галерия споделя пред LA Times, че музея представя портрети на "личности от всички социални групи и с различна професия – въпросът е колко важен си за американската история."



Водещи

Най-четени