Бионсе и Джей-Зи патентоват името на детето си 09.02 | 09:07

Стреснали са се от големия интерес на други хора към „Blue Ivy Carter"

От Олга Андреева

Бионсе Ноулс и Джей-Зи са решили да патентоват името на новородената си дъщеря Блу Айви Картър, след като няколко души са се опитали да запазят марката "Блу Айви Картър”.

Според Washington Post двойката е подала документи за регистриране на името, така че то по-късно може да се използва за създаването на маркетингова линия от бебешки продукти.

Семейството прибегнало до тази стъпка на 26 януари, след няколко опита на трети страни да използват същото име.

Модният дизайнер Джоузеф Мбе опита да запази марката "Blue Ivy Carter NYC” на 11 януари, докато друг заявител подал молба за марката "Blue Ivy Carter Glory IV”, с която да даде живот на серия парфюми.

Заявките на Мбе и другия кандидат са били отказани. От офиса обяснили, че не могат да запазят името като търговска марка, защото то принадлежи на "много известно пеленаче”.

По този начин продуктите, носещи неговото наименование, могат да оставят грешно впечатление у клиентите.

Макар двамата мъже да не са успели в начинанието си, бутик в Уисконсин е успял да се сдобие с търговката марка "Blue Ivy”, но това се е случило още преди бебето на Бионсе да се роди.

Магазинът за дрехи е подал заявката си на 19 януари 2011 г. и е получил одобрение на 23 август същата година.

Смята се, че певицата и Джей-Зи ще получат нужните документи, за да защитят името на детето си, тъй като са негови родители и имат право да запазват имената на наследниците си, когато те са още малолетни.

Водещи