Боб Дилън не смята, че е бил цензуриран в Китай 14.05 | 15:40

Музикантът бе обвинен, че не е изпълнил протестните си песни по време на първия си концерт в страната

От Елена Кирилова

Музикалната легенда Боб Дилън оспори на сайта си обвиненията, че сетлистът с песните му за първия му концерт в Китай е бил цензуриран, съобщава АФП.

Дилън бе критикуван от Western media и Human Rights Watch за това, че не изпълни някои от най-известните си протестни песни по време на концерта си в Китай през април тази година.

Музикантът от своя страна заяви, че китайските власти са поискали списъка с имената на песните, които ще бъдат изпълнени в страната. По думите му само два дни преди самия концерт той им изпратил сетлиста от изпълненията си през последните три месеца.

"Ако имаше някои песни, куплети или строфи, които да са цензурирани, то никой не ми е казал за това и ние изсвирихме всичко, което искахме", коментира Дилън в поста си.

Основните обвинения към певеца бяха, че в Китай не е изпълнил "The Times They Are A-Changin" и "Blowin' in the Wind", което доказва, че е бил жертва на натиск от страна на китайските власти.

Дилън, който този месец навършва 70 години, заяви в поста си, че публиката в Китай не е искала да чуе толкова много от песните му от 1960 г., колкото се е радвала на парчетата от последните му четири или пет албума.

През март китайското Министерство на културата направи кратко изявление, че споразумението Дилън да пее в страна е сключено с уговорката, че съдържанието на сетлиста му ще бъде предварително одобрено.

Водещи

Най-четени