Боги и Симо от "Стартер“: Очаквайте голямо шоу на наградите на БГ радио 21.05 | 11:46

След броени дни очакваме най-чаканото събитие в началото на лятото – наградите на БГ Радио

От Беатрис Николoва

Симо и Богдана са може би най-успешните радио водещи у нас. Вече 13 години водят "СТАРТЕР" сутрешното шоу на БГ Радио, което е наситено с много смях и музика.

Всички, които започват деня си със сутрешното шоу могат да си отговорят на фундаментални въпроси като как би звучала дуетна песен между Бритни Спиърс и Милко Калайджиев и кое е най-голямото постижение на германците според  Теди Москов, като междувременно се наслаждавате на хубава българска музика.По-добър старт на деня - здраве му кажи!

Специално за читателите на iNews Симо и Богдана разказаха на какво се дължи успехът им, кои са любимите им български изпълнители и какво да очакваме от най-чаканото събитие в началото на лятото – наградите на БГ Радио.

Над 10 години вече БГ Радио няма аналог в радио ефира у нас! На какво дължи успеха си?

Симо: Тези, които започнаха знаеха какво искат. После намериха хората, които могат да го направят и сега продължаваме в същия дух със същите хора.

Боги: Отговорът е във въпроса – няма аналог! Както казваме често – тук, в БГ Радио, българската музика намери своя дом. Тук можеш да чуеш и любимата златна песен и най-новата, която ще ти стане любима.

Предаването "Стартер", на което вие сте водещи, не е по-малко успешно, наскоро отпразнувахте 13 години в ефир! Издайте ни формулата!

Симо: Последователност, много работа, подходящите хора.

Боги: Както се казва бащата-паток на пандата в Кунг Фу Панда – тайната съставка  е….че, няма тайна съставка. Може би и при нас е така. Формули не съществуват. Всичко е въпрос на добър избор, добро съчетаване, добро търпение, добро чувство за хумор и самоирония и…добро място.

1507975

Разкажете някои по-любопитни случки, станали в ефир?

Симо: Често ни задават този въпрос и ние винаги изпадаме в неудобно положение, защото почти не ни се е случвало нещо извън предварително планираното. Макар и да изглежда забавно и супер импровизирано в "Стартер”, всичко при нас е предварително измислено. Не сме имали и някакви кой знае, колко интересни технически проблеми и гафове, защото отлично си познаваме техниката, а пък тя е на много високо ниво и просто не се разваля и не ни предава.

Какво остава скрито за слушателите ви?

Симо: Доходите ни, данъците ни и злоупотребите ни със служебното положение.

Боги: Начинът, по който работим, начинът по който изглеждаме и усилията, които ни коства всичко, което правим. Те са всекидневни и в тях за свързани мноооого хора от радиото. Понякога никак не ти е до смях…даже направо си ти текат сълзи от очите /това на Симо не му се е случвало, а само на мен  / и не е нужно това да бъде усетено от слушателите. В ефир лошото настроение изчезва. И когато понякога кажа на приятел "нещо съм зле", получавам отговор "е, как в ефир звучеше толкова весела"…тогава  знам, че съм успяла да скрия това, което трябва да бъде скрито.

Но като цяло ние не сме много "скришни". Доста естествено подхождаме един към друг, пък и към слушателите и не се опитваме да прикриваме грешки или неувереност.

1507980

Толкова години вече работите за популяризирането и утвърждаването на българската музика? Какво е мнението ви за нея, как се развива сега тя?

Симо: Българската музика е най-емоционалната музика, която аз знам. Това е така, защото знам текстовете на всяка песен и защото познавам хората, които я правят. И не защото работя в БГ Радио, а защото съм българин.

Боги: Обичам я, естествено! Не мога да кажа, че линията е силно възходяща. Няма как да е само нагоре или само надолу. Има различни периоди и различни "подеми". В момента има много силен визуален подем според мен. Правят се уникални клипове. Но пък от към текстове, пак според мен линията не върви нагоре в момента. Красиви думички ми липсват в българската музика. Малко са тези, които пишат качествени текстове. Това, разбира се е мое мнение.

1507972

Имате ли любима българска песен/изпълнител?

Симо: Разбира се! Лили Иванова и Васил Найденов са най-големите. Точка. Голям фен съм и на Сигнал, Графа, Руши, Михаела Филева, Михаела Маринова, Вензи, Печенката, D2, Декстър, Борче, Никнейм, Богомил, Рафи, Любо Киров, Дони и Момчил, сега - Славин Славчев....харесвам и Слави Трифонов, заради хъса и дисциплината, с която работи. Искам да отбележа и Веселин Маринов, който работи адски много и почти всяка година изкарва албум и прави концерти. Българската музикална сцена е голяма и пъстра. Тя нито започва, нито свършва с БГ Радио.

Боги: В различни моменти имам различни песни. Аз се оставям на настроението ми да диктува. Но все пак, през последните месеци, има песни, на които се усещам, че си усилвам слушалките и това са  "Океан" на Остава, "Седем" на ПИФ, "Малки и големи" – прекрасна песен на Тодор Колев и малката тогава Хилда Казасян и "Излишни думи" на Мери Бойс Бенд.

Почитателите на българската музика очакват с нетърпение предстоящите награди на БГ Радио! Какво да очакват от шоуто?

Симо: Шоу!

Боги: Да очакват нещо, което ще остави у тях само положителна емоция – красива нова музика, прекрасна златна музика в ново звучене, слънчев и емоционален водещ – Рафи Бохосян! Ние даваме сърцето си в церемонията по връчването на наградите, като казвам ние, имам предвид целия екип! И това се случва от първата година, в която създадохме БГ Радио.Това е наша силна страна и като знам, с какъв ентусиазъм подхождаме към това съм убедена........че Симо е прав. Очаквайте шоу!

1507970

Имате ли фаворити?

Симо: Да. Имам пристрастия, но на този етап – който и да спечели няма никакво значение, защото той е победител сред равни.

Боги: Винаги имам. И сега го играя "един за всички-всички за един", което значи мускетарската и солидарно, но....типично по женски има продължение - песента на Ицо Хазарта "Хип-Хоп” за мен беше един от големите хитове на годината и съжалявам, че нашите слушатели не й дадоха толкова номинации, колкото според мен заслужава.

Пожелайте нещо на читателите ни, като използвате текст от някое хитово парче!

Симо: Нека силата бъде с вас !

Боги:  "…ръце рисуват в пясък едно сърце,…

седем думи от мен, седем рози в един ден,

стих подарен седем пъти за спомен!"

"Седем" на P.I.F.

Водещи

Най-четени