Бранят тайна колекция картини на Майкъл Джексън 08.07 | 19:37

Невижданата досега колекция се оценява на поне 900 милиона долара

От Олга Андреева

Адвокатите на Майкъл Джексън се борят, за да спасят тайната му арт колекция на стойност около 900 милиона долара.

На бял свят излезе тайна колекция от произведения на изкуството, принадлежала на Краля на попа, но вместо средствата от нея да бъдат използвани за осигуряване на финансовото бъдеще на трите му деца – Принс (13 г.), Парис (12 г.) и Бланкет (8 г.), адвокатите на звездата се борят да провалят сделка за продажбата ѝ.

Преди Майкъл да почине през 2009 г. имението му беше във финансови затруднения и вероятно затова е започнала подготовката за продажбата на колекцията от произведения на изкуството на неназован международен бизнесмен за 87,7 млн. долара.

Адвокатите на Майкъл се опитват да докажат, че писмо, което се представя за доказателство, удостоверяващо готвената сделка, е невалидно и, че продажбата не може да бъде извършена.

Според експерта Ерик Финци колекцията, наброяваща 182 произведения на изкуството, която никога не е показвана публично, има огромен потенциал за високи печалби при евентуални бъдещи продажби на международния пазар за изкуство, посочва MusicNews.

Колекцията е съставена от рисунки, скици и скулптури, създадени от певеца през годините, докато вземал уроци от австралийския художник и негов приятел Брет Ливингстън Стронг.

Сред произведенията има скици на Мартин Лутър Кинг, на американските президенти Ейбрахам Линкълн и Джордж Вашингтон, на краката на Джаксън в ритъма на лунната походка и интерпретации на статуята на Давид и умиращия роб, ренесансовата скулптура на Микеланджело.

Водещи

Най-четени