Братът на принцеса Даяна се жени отново 15.02 | 17:57

Сватбата на Чарлз Спенсър и Карън Гордън ще се състои на 18 юни

От Олга Андреева

Чарлз Спенсър, братът на покойната принцеса Даяна, който изнесе прочувствена реч на погребението й, обяви годежа си за канадка, занимаваща се с благотворителност, предаде Ройтерс.

46-годишният Чарлз, деветият граф Спенсър, ще се ожени за Карън Гордън, основател и главен изпълнителен директор на Whole Child International. Сватбата ще се състои на 18 юни във фамилния дом, където е погребана Даяна.

Сватбата, трета поред за Спенсър, ще се проведе само няколко седмици, след като племенникът му, принц Уилям, и Кейт Мидълтън се оженят в Уестминстърското абатство на 29 април.

Спенсър изнесе емоционална реч на погребението на Даяна през 1997 г., в която отправи укори както към британското кралско семейство, така и към пресата.

Той обвини медиите, че са преследвали Даяна и, че са се отнасяли презрително към делата й, с което предизвика огромни аплодисменти в и извън Уестминстърското абатство.

Спенсър има четири деца от първия си брак с бившия модел Виктория Локууд и още две деца от втория си брак с Керълин Хътън.

Водещи

Най-четени