Британският галерист Чарлз Сачи се развежда с Найджела Лоусън 08.07 | 07:20

Тя не защитила репутацията му след скандал

От Елица Елефтерова

Известният британски галерист Чарлз Сачи се развежда със съпругата си Найджела Лоусън, защото тя не защитила репутацията му, когато се появиха снимки как я стиска за врата пред скъп лондонски ресторант, съобщава AP, цитирана от БТА.

Британските вестници публикуваха снимки на инцидента миналия месец, но Чарлз Сачи се опита да го омолаважи като "закачливо спречкване". Въпреки това той получи предупреждение от полицията, след като призна, че е нападнал съпругата си.

Чарлз Сачи каза, че се развежда с Найджела Лоусън, защото я е разочаровал, а и тя го е разочаровала след инцидента. Найджела Лоусън напусна семейния дом заедно с децата си след публикуването на снимките, но отказа всякакви коментари. Тя не подаде и оплакване в полицията.

Чарлз Сачи, който е на 70 години, е съдружник в голяма международна рекламна агенция, известен колекционер на съвременно изкуство и собственик на една от най-големите частни галерии в Лондон.

Той беше основният меценат на движението на младите британски художници от 90-те години на миналия век, чиито представители са Деймиън Хърст и Трейси Емин.

Съпругата му Найджела Лоусън е авторка на кулинарни книги и водеща на готварски телевизионни предавания. Сачи и Лоусън сключиха брак през 2003 г.



Водещи