Бродуей награди най-добрите си пиеси и мюзикъли 11.06 | 09:16

Мюзикълът „Once” обра цели осем награди „Тони“

От Олга Андреева

Мюзикълът "Once” обра цели осем награди "Тони", включително за най-добра музикална режисура, най-добър главен актьор в мюзикъл и най-добър мюзикъл, съобщи BBC. 

"Once” е адаптация по едноименния независим филм от 2006 г. и разказва необичайната любовна история на уличен музикант в Дъблин и чешка пианистка.

Режисьорът на мюзикъла, Джон Тифани, отпразнува първата си награда "Тони" и заяви развълнувано: "Once” е история за това, че когато хората вярват един в друг могат да постигнат успех в живота."

Пиесата "Peter and the Starcatcher” спечели пет награди. "Порги и Бес" на Гершуин получи приза за най-добро възраждане на мюзикъл, Одра Макдоналд спечели приза за най-добра актриса с водеща роля в мюзикъл.

Британският актьор Джеймс Кордън също спечели награда за най-добър главен актьор за ролята си в пиесата "One Man, Two Guvnors”. Той победи фаворита в категорията, Филип Сиймур Хофман, за ролята му в "Смъртта на търговския пътник".

"Смъртта на търговския пътник" на Артър Милър обаче получи награда за режисура. Взе я 80-годишният филмов и театрален режисьор Майк Никълс, който има в актива си освен "Тони", и награди "Грами", "Оскар" и "Еми".

В церемонията по награждаването, която се състоя в Ню Йорк, бяха включени изпълнения на части от мюзикъли и пиеси, играни на Бродуей този сезон. Водещи бяха Пол Ръд, Кристофър Плъмър и Анджела Лансбъри.

Водещи

Най-четени