Бродуей отчете редорни печалби и посещения 27.05 | 18:05

Театрите в Ню Йорк никога не са се радвали на такъв интерес

От Йоанна Димитрова

Асоциацията на театрите на Бродуей обяви, че за сезон 2014-2015 година печалбата се е повишила с цели 7,6%, тоест 1,36 билиона долара!

Посещаемостта е скочила с 13,1 милиона - ръст от 7,3% спрямо предходния сезон.

Допринесли за увеличенията са мюзикъли като "Цар лъв" - което определя рекорд на продажбите за шоу, играно над един сезон. Такива още са "Омагьосан" и "Книгата на Мормона".

"Цар Лъв" спечели 101,9 милиона долара, "Омагьосан"  достигна 91,7 милиона и "Книгата на Мормона"- 84,2 милиона долара.Повишаването на общата печалба идва като една изненада, защото повечето билети са за предни, по-добри места, което вдига цената и увеличава продажбите. Средната цена на билет за "Книгата на Мормона" е 177.30 долара. 

1510731

Голям принос за успеха на Бродуей имат пиесите с участието на холивудски звезди. Брадли Купър участва в "Мъжа - слон", Хелън Мирън се завърна в ролята си на кралица Елизабет, а Хю Джакман участва в успешната пиеса "Реката".

Като цяло 37 продукции - включително 10 нови мюзикъли и пет завръщания на сцената, както и 11 нови пиеси и 9 възродени и две промоции са отворени за посещения по време на сезона.

"Това е извънреден сезон на Бродуей и аз съм развълнувана, че разбихме всички рекорди", казва Шарлот Мартин, президент на Асоциацията на Бродуей, която представлява театрални собственици, оператори, продуценти, водещи и генералните мениджъри.

"Успяхме да докажем, че на Бродуей има за всеки по нещо и това се показа в рекордните печалби и посещения", споделя гордо Мартин.

Водещи

Най-четени