Българската модна следа в Берлин 23.01 | 16:05

Българският дизайнер Владимир Каралеев представи колекцията си в рамките на Седмицата на модата

От Десита Иванова

В столицата на Германия вече четвърти ден се вихри модна фиеста покрай стартиралата на 19 януари Седмица на модата. От сайта Jenite.bg обобщават тенденциите в показаните колекции от близо 50 модни дизайнери, сред които и на българина Владимир Каралеев.

Младият български дизайнер, който се слави със завидни модни умения в Германия, реализира свое ревю по време на Седмицата на модата. Тоалетите на българина се отличават със забележителен минимализъм. Дизайнерът е заложил основно на тъмните цветове, а силуетите са изключително изчистени и изискани.

Палтата са с нестандартни форми, а полите и панталоните са основно с висока талия и в черен цвят. Не всичко обаче е черно - за някой облекла Владимир е избрал нежно бяло, цвят карамел и дори мистичното турско синьо.

За есенно-зимния сезон на 2012 предложенията на ECADA съчетават в себе си женственост, подчертана от удобните тоалети за града. Полите са разноцветни и с висока талия. Съчетават се с елегантни палта в матови цветове. За работещите дами са предвидени удобни панталони, които, комбинирани с ярко червена ефирна блуза, превръщат тоалета в подходящ и за по-специални събития.

Германският лейбъл Hugo Boss също представи бляскавата си колекция за сезон есен-зима. Модното шоу бе разделено на две части, за да представи предложенията за мъжете от дизайнера Барт де Бакер и за дамите - от Юън Алън.

Характерните цветове при предложенията за нежния пол са черната класика и ярките контрасти. Много от облеклата на Hugo се радват на игриви цветови комбинации. Силуетите са изчистени, материите са леки и фини, а лайтмотив на колекцията е повдигнатото до врата деколте - и за мъжете и за жените.


Водещи

Най-четени