Варна посреща нов музикален фестивал 04.03 | 11:21

„Включи града“ предвижда диджей сетове, джаз и рок в продължение на три дни

От Олга Андреева

Първото издание на нов музикален фестивал, "Включи града", което ще се проведе от 23 до 25 март във Варна, ще включва диджей сетове, джаз, рок, филмова и българска музика, бийтбокс, рап и детски концерти.

Рок, джаз и рап концерти присъстват в тридневната програма на фестивала, който се организира от Община Бургас и ще се проведе в Морската градина, съобщава местната управа.

На 24 март от 20.00 часа във Флората група FOUR ще представи музикалния спектакъл "Черно и бяло", включващ репертоар изцяло от български песни - авторски парчета и кавъри, изпълнени в акустична версия. Спектакълът представлява поетичен разказ за Бургас и любовта, поднесен на приглушена светлина от свещи.

По-рано същия ден, от 16.00 часа, една от най-бургаските рок банди - "Горещ пясък" ще изнесе свой самостоятелен концерт на Охлюва. Рок ще звучи и на закриването на фестивала – 25 март, отново на Охлюва, когато FOUR и "Горещ пясък" ще излязат на една сцена заедно с млади бургаски групи и изпълнители, сред които и победителят от Х-Factor Рафи.

Със свой концерт на 24 март ще се представи и местната рап формация Gangsta Gangsta Production.

В джаз сцена ще се превърне за дните на фестивала островчето във Водното огледало до Стената на приказките. На 23 и 24 март от 17.00 часа там ще звучат популярни парчета на Бени Гудман, Гершуин, Мак-Хю, Хомър, Спенсър Уилямс и други.

Те ще бъдат изпълнени от новосформираната джаз формация Бургас - съвместен проект на бургаските музиканти Христо Кожухаров (саксофон), Планинка Карагьозова (пиано) и Анастас Камиларов (кларинет).

Със своя най-нов репертоар от популярна филмова музика във фестивала участие ще вземе и Духовият оркестър на Бургас. На 23 март от 17.00 часа от терасата на Казиното с брас аранжимент ще чуем известни мелодии от "Междузвездни войни", Криминале", "Брилянтин", "Карибски пирати".

Детски концерти са предвидени в следобедните часове на 24 и 25 март при Стената на приказките.

Пълна информация за музикалната програма на фестивала е качена на сайта www.vkluchigrada.com, където са представени и събитията в останалите фестивални сегменти: кино, изложби, артинсталации, пърформанс, уъркшопи. Всички събития в програмата са с вход свободен.

Водещи

Най-четени