Васил Найденов и Тони Димитрова ще пеят на панаира във Видин 24.08 | 10:41

Кулминацията ще бъде спектакъл на ансамбъл „Българе“

От Филипа Тодева

Община Видин организира традиционния Видински панаир за 2012 г. Той ще бъде открит от кмета на общината Герго Гергов на 31 август, и ще продължи до 8 септември.

Видинчани и гости на града ще могат да видят или закупят от продукцията на майстори-занаятчии, производители и търговци от града и цялата страна. Модерни атракциони, ще са неизменна част от панаира и ще забавляват посетителите.

За концертната програма отново са предвидени участия на популярни изпълнители. Сред тях са групата D2 и музикантът Дичо, които имат участие на 4 септември (събота).

В първата вечер на панаира на сцената ще излезе Васил Найденов. Очакват се също Диана Експрес, Камелия, Тони Димитрова, Константин, Тони Дачева и др. В една от вечерите е планиран концерт на Ансамбъла за народни песни и танци "Дунав”. В програма ще вземат участие Антимовската духова музика и видински самодейни състави.

В рамките на панаира, на 31 август, 1-ви и 2-ри септември, Община Видин и клубът на гълъбовъдите и природолюбителите "Бонония-09” организират изложба на гълъби, пойни и декоративни птици.

Изненадата тази година ще бъде втората сцена и откритата дискотека. На нея ще се качат както видински DJ, така и гост – DJ. Финалът на традиционния Видински панаир ще бъде поставен от Националният фолклорен ансамбъл "Българе”.

Със заповед на видинския градоначалник е регламентирано и официалното работно време – от 09.00 до 02.00 часа през нощта през всеки от дните до 8 септември.

За удобството на видинчани и гостите на града общината е осигурила автобусен транспорт по три допълнителни линии.

Водещи

Най-четени