Вече и документални филми за Хари Потър 12.04 | 09:36

За всяко заглавие от 2001 г. насам има кадри от снимачната площадка

От Олга Андреева

Въпреки че през лятото е премиерата на последния филм от поредицата за Хари Потър, феновете му могат да очакват и документална лента за него, съобщи express.co.uk. 

Премиерата на "Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2", която е финалната част от изключително популярната филмова поредица, разказваща за момчето магьосник Хари, е на 14 юли, а в България заглавието ще се появи ден по-късно.

Не всичко обаче ще приключи дотук. Обмислят се документални филми за всяко произведение за Хари Потър от 2001 г. насам. "Цялата продукция е много добре документирана. Имаме достатъчно материал и ще решим как точно да го използваме", разкрива продуцентът Дейвид Барън.

Първият документален филм за Хари вече почти е готов и е запечатал всичко, което се е случило на снимачната площадка на "Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2".

"Режисьорът Морган Матюс беше на снимачната площадка и имаше достъп до актьорите и целия екип. Филмът не е съвсем завършен.

В него зрителите ще видят предизвикателствата на целия процес по създаването на един филм - жертвите, които правят актьорите и всички около тях. Не всичко е смях и веселие. И все пак ще видите, че хората се усмихват", загатва Барън. 

Водещи

Най-четени