Вижте кои звезди гостуват в новия албум на D2 19.03 | 07:02

Цял куп легенди участваха в записа на песните от новия албум на групата

От iNews.bg

Четири знаменитости взеха участие в реализацията на новия албум на D2 – "Феникс", който ще излезе на 28 март. Приятелите на проекта са българската прима Мария Илиева, рок легендата Слаш от Guns N' Roses, бийт-боксърът Red One, американската китарна легенда и продуцент на предишния им албум Лени Кордола.1223779

При такова съзвездие от музиканти не е изненадващо, че D2 работиха по новия си албум цели 4 години. Но дискът вече е готов и включва 10 песни, както и 5 бонус трака.

Записите на песните във "Феникс” са направени в бившата резиденция на Тодор Живков в Осоговската планина, която бандата превърнала в мобилно студио. Целта на музикантите е била да се отделят от света, за да работят на спокойствие, подобно на известни групи като The Rolling Stones, Led Zeppelin и Red Hot Chili Peppers.

Митко Кърнев сподели, че са попаднали съвсем случайно на това място и са се вдъхновили: "По време на турне попаднахме случайно в резиденцията заедно с целия ни технически екип. Бяхме впечатлени от мястото, защото освен че имаше подходяща акустика за звукозапис, природата наоколо беше уникална. За щастие срещнахме подкрепа от кмета на Кюстендил Петър Паунов, събрахме си багажа, подготвихме специално мобилно аналогово студио и потеглихме. Стартирахме проекта през 2010 г. по модела на великите банди – започнахме албума от нищо”.

Засега в пълна тайна се пази и първият сингъл от албума – никой извън групата и студийния екип не го е чувал. То ще бъде представено на специално лайв шоу на 28 март в клуб Joy Station.

 



Водещи