Вижте нещата, които задължително трябва да направите преди 30 за да имате успешна кариера 15.02 | 18:52

Стрелките, стрелките се гонят...

От Христо Узунов

Така е, стрелките се гонят, времето тече, а за вас никой не го е... грижа. Затова и само от вас си зависи по какъв път ще поемете, за да сте доволни от живота. Въпросът "парите или живота"... така де, "парите или мечтаната професия", витае в много глави, тъй както призракът на Карл Маркс витае из Европа. Различни люде стигат до различни отговори. Някои избират парите и имат богат, изпълнен с материални блага живот, но всяка сутрин стават с вик на отчаяние и подпухнали и мрачни нижат дните на календара, докато поредния инфаркт причинен от стреса на работа не ги погуби, или докато седенето по цял ден на стола в омразния офис не им причини остра форма на дюстабан на задните части. Други пък избират мечтаната професия, при все че тя ще им осигури безметежни работни дни, изпълнени с розови слончета и танци под дъгата, но нищо за ядене в хладилника (освен трите паяка, самонанесли се в камерата).

За да въведем ред в мислите ви, предлагаме да се запознаете със следните 5 неща, които трябва да направите преди да навършите 30 години, за да откриете отговора, прилягащ ви най-много и озарени от светлината на познанието да поемете своя път в кариерата...

Намерете попрището си

Открийте какво ви доставя удоволствие. Ако ви допадат сложните изчисления, станете математик или архитект. Ако ви харесва да бъдете сред природата, екологичните организации винаги търсят хора. Много е важно да харесвате работата си и да я вършите с удоволствие, защото иначе не помагате нито на себе си, нито на околните.

Останалите полезни предложения разгледайте в Div.bg

Водещи

Най-четени