Вижте трите песни на Елица и Стунджи за Евровизия 2013 17.02 | 18:45

Коя ще е песента, с която ще ни представят, решавате вие

От Кремена Бедерева

Българските представители в Евровизия 2013 Елица Тодорова и Стоян Янкулов представиха за пръв път в предаването "Неделя х 3” песните, които ще участват в състезанието за българската песен тази година, съобщиха от БНТ.

Първата песен, която изпълниха Елица и Стоян, се казва "Дзупай, либе босо”. Музиката е на Елица Тодорова и Цветелин Грудански – Джами (Jahmmi Youth), аранжиментът на Стоян Янкулов и Александър Деянов – Скилър.

Песента е динамична, жизнерадостна и игрива, загатваща дълбините на националния фолклор в кантото на Елица Тодорова.

Музиката на второто парче e на Елица Тодорова и вокална група "Бистришките баби”, а аранжиментът е на Стоян Янкулов и аржентинския диджей Джонатан Тесей Кинтар.

"Кисмет” е съвременна и модерна песен в наложилия се на световната сцена чилаут стил, професионално предложена от Стоян и Елица с характерните за тях етно елементи.

Третото предложение е по музика на Елица Тодорова и Кристиян Талев-Криско, а аранжиментът е на Стоян Янкулов и Кристиян Талев-Криско. "Само шампиони” е ефектна, ритмична и носеща експлузивен емоционален заряд песен.

В парчето са вплетени перфектният дръм аранжимент на Стоян Янкулов, характерната мелодика на българската гайда на Петьо Костадинов и въздействащия вокал на Елица.

Комисията в БНТ избра тези три песни от общо пет.

Песните ще бъдат заснети и ще се пускат в рамките на две седмици по телевизията и по няколко радиа. Те ще бъдат повторно изпълнени на живо на 3 март, а окончателният избор ще бъде поверен на зрителите и на специално жури, което ще оценява.

Водещи

Най-четени