Всички говорят за „Четвъртата власт“ 01.10 | 18:07

Сериалът на БНТ разбуни духовете

От Мартина Панайотова

Стартът на политическия трилър "Четвърта власт” по БНТ предизвика различни мнения и коментари. Сериалът, който поднася разказ за класическия сблъсък между власт, медии и тайни служби, провокира широка дискусия в интернет и социалните мрежи.

БНТ представи мнения на журналисти, сценаристи, режисьори и PR-и и други експерти:

Димитър Нойков, търговски и маркетинг директор на НВО България

"Интригуващ, завладяващ и актуален. Това, което видях, наистина изглежда доста впечатляващо. С нетърпение очаквам да видя следващите серии, което е един добър показател за всеки сериал – началото трябва да бъде увличащо и при всички положения е доста актуален”.

Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България

"БНТ е телевизия, която не си позволява компромиси с качеството, и го доказва вече и за втори път в сериалите, като първо избихме рибата с "Под прикритие”, сега същото очаква останалите телевизии и с този сериал. Няма други телевизии, няма други сериали – това е истината."

Виктор Чучков, продуцент и режисьор

"Четвърта власт” се появява в момент, в който се случват неща, важни не само за нас, но и за поколенията след нас. Такива неща има смисъл да се правят и финансират, и БНТ отново доказа, че прави смислени неща. Сериал с прекрасен актьорски състав, в който всички са равнопоставени и на ниво. Историята е динамична и се води добре от диалога.

По-интересното обаче е друго – сериалът е бил плануван много по-рано и прави чест на националната телевизия, че е видяла смисъла в "Четвърта власт”. Това показва, че той не е евтина поръчкова поредица, която просто иска да яхне историческия момент."

Кой още и по какъв начин коментира очертаващия се нов телевизионен хит може да видите в Econ.bg.



Водещи