Възхищавате ли им се? Защото целият свят го прави! 02.02 | 16:00

Светът най-много се възхищава на Анджелина Джоли, а британците - на кралица Елизабет Втора, установи мeждународно изследване

От Кремена Бедерева

Светът най-много се възхищава на Анджелина Джоли, а британците - на кралица Елизабет Втора, установи мeждународно изследване, цитирано от в. Daily Mail.

Проучването е било осъществено от сайта YouGov и е обхванало 25 хиляди души от 23 страни.

В международната класация 39-годишната Джоли е най-харесваната дама, а най-харесваният мъж е Бил Гейтс. Британците най-много се възхищават на своята кралица.

1468664

След нея в първата петица се нареждат актрисата Джуди Денч, нобеловата лауреатка Малала Юсафзаи, актрисата Хелън Мирън и херцогинята на Кембридж Катрин.

В международната класация съпругата на принц Уилям е поставена на 15-о място. В това подреждане след Анджелина Джоли фигурират Малала Юсафзаи, Хилари Клинтън, кралица Елизабет Втора и Мишел Обама.

Проучването показва, че в повечето случаи знаменитостите се радват на повече симпатии, отколкото политиците. Така например Ангела Меркел е на 10-о място в международната класация на YouGov, изпреварена от Селин Дион, Опра Уинфри и Джулия Робъртс.

1468665

Най-четени