Вълдобрев представя пред студенти "Манчестър Юнайтед от Свищов" 30.01 | 13:55

Студенти от Американския университет отбелязват началото на Клуба за документални филми

От Олга Андреева

Стефан Вълдобрев ще представи днес документалния си филм "Манчестър Юнайтед от Свищов" пред студенти от Американския университет в България

Популярният композитор, актьор и певец ще сподели своя опит при заснемането на филма пред студенти от Клуба за документални филми към АУБ.

Срещата с тях ще започне в 20.00 часа в аудиторията "Андрей Делчев" в академичния център "Балкански", съобщиха от висшето училище за БТА. След дискусията студентите ще имат възможност да гледат едночасовата лента.

За първи път у нас филмът беше представен на 10 март 2011 г. в рамките на София Филм Фест.

Лентата разказва за 48-годишния строителен работник Марин Здравков Левиджов, който живее с майка си и котарака Бекъм в Свищов.

След 10-годишни перипетии по съдилища, църкви и институции мъжът променя името си и по паспорт вече се нарича Манчестър Юнайтед Здравков Левиджов.

Клубът за документални филми към АУБ е създаден през януари тази година от преподавателката Мелъди Гилбърт от САЩ. Тя преподава журналистика и масови комуникации в Американския университет в България от есента на 2011 година.

Целта на клуба е всяка седмица в АУБ да се прожектира по един филм, който да бъде представен от създателя му, за да могат студентите да черпят опит за създаването на документални филми от първа ръка и да се запознаят с водещи личности в сферата на филмовото изкуство.

Освен лекциите студентите ще посещават и филмови фестивали, сред които е и фестивалът за документално кино в Солун през март.

Водещи

Най-четени