Върви ли рокът с бонбони? 13.10 | 15:52

Младите музиканти от AfterTaste показаха един различен облик на иначе тежката музика

От Гергана Златкова

Петък вечер, уютната, леко соц атмосфера на кино залата на читалище "Влайкова”, приюти приятелите и феновете на една от сравнително новите музикални групи у нас - AfterTaste.

И докато обикновено свързваме рок музиката с тежки кожени дрехи, размятане на коси и тонове алкохол, то този рок концерт беше малко по-различен.

Поводът не беше специален, за разлика от емоцията и добото настроение на посетителите. Просто младите свежи и и шарени изпълнители искаха да изсвирят на живо и за първи път в голяма зала, а не в клуб, парчетата от новия си албум "Grow Up”. А компания на сцената им направиха Явор от Gravity Co. и Ивайло Колев от Star Academy.

И забава действително се получи. Бонбони непрекъснато летяха от сцената към публиката (инциденти за щастие нямаше), но пък имаше много цветя за очарователната вокалистка Хриси, а гостите видимо се забавляваха. Томбола сред билетите пък определи кой ще си тръгне с новия диск на групата.

Приятно и зареждащо е, макар и само за час, да се видят млади хора, които искрено се забавляват и са добри в това, което правят. А Ангел Стойков (китара), Панайот "Понката” Стефанов (барабани), Ивелин Славов (бас) и Христина Ганева ( вокал) определено са. Свежи, позитивни и енергични - това бяха AfterTaste вчера.

А ето и малко повече за тях: На официалния сайт на бандата пише, че алтърнатив рок групата е създадена през 2007/2008 г. Макар само с 4 години музикален опит, си личи, че музикантите са прекарали доста време в репетиционната (която, както разбрахме, се намира в приземния етаж на читалище "Влайкова”).

До момента AfterTaste имат няколко реализирани клипа - към парчетата - "Сам", Един за друг” и разбира се първата им песен с видеоклип - "Тя".

На концертите си, които до сега бяха предимно на клубна сцена - в Radio Cafe, бар Coda и др., групата изпълнява и кавъри като вчерашните интерпретации на песните на Дивна и Стефан Вълдобрев. Ако искате да се заредите с малко свежо лятно настроение, преди да дойдат студените зимни месеци, то не пропускайте да проверите къде предстои да свирят AfterTaste. И да си купите билет!

Водещи

Най-четени