Гласът на Майкъл Джексън – следствие от лекарства? 05.03 | 18:03

При лечение се стигнало до химическа кастрация, твърди френски лекар

От Елена Коцева

Специфичният глас на Майкъл Джексън е резултат от прием на медикаменти и на практика на химическа кастрация. Това счита френския лекар Ален Браншер, който е издал книга "Тайната на гласа на Майкъл Джексън", пише Mig.news.

Според тезата в книгата приемът на медикаменти против акне в началото на пуберитета е довел до особеното развитие на гласа на Майкъл. Според Браншер гласът на Краля на попа е всъщност глас на кастрат и е следствие от препарата ципротерон – синтетичен заместител на мъжките хормони. Препаратът се прилага при хормонално лечение. 

Браншер пише, че е проучил живота на Майкъл Джексън и че сам певецът е признавал, че когато е бил на 12 години е страдал от акне, което станало за него трагедия. 

"Мисля, че може да се намерят хора, които са му предложили това лечение”, посочва Браншер. 

Препаратът ципротерон блокира половото съзряване и при по-продължителен прием гласът на момчетата не може да мутира и да се превърне в мъжки. Също така намалява и дори блокира появата на окосмяване по лицето и развитието на костите.

Както се посочва изрично от AFP, Браншер признава, че не се е свързвал с членове от семейството на Майкъл Джексън.

Около година след смъртта на Краля на попа се появиха твърдения, че той нарочно е преправял гласа си, тъй като е смятал, че по този начин публиката ще го харесва повече.

Водещи

Най-четени