Големият Джоко Росич на косъм от смъртта 21.01 | 09:00

Актьорът ще бъде опериран заради онкологично заболяване

От Надежда Стоянова

Откакто актьорът Джоко Росич загуби любимата си жена Лиляна, потъна в мъката си. В този период започна все по-усилено да се коментира, че е тежко болен. Тези дни той дори е бил приет в болница заради онкологично заболяване, според слуховете.

"Тежко е, но ще се живее", коментирал Росич пред в. "Всеки ден".

Пред изданието обяснил, че наистина има здравословни проблеми и този път състоянието му е малко по-сериозно. С характерното за него чувство за хумор обаче подчертал, че не е загубил надежда.

Според появилата се по-рано информация актьорът бил настанен в "Пирогов" и се очаква скоро да пристигне дъщеря му от първия брак Ирина, която живее и работи в Канада. Планирано било да му бъде направена рискова операция на главата днес. След хирургичната намеса трябва да се установи дали има тумор на мозъка, или става въпрос за метастаза от друг орган на тялото му.

Джоко Росич е роден на 29 февруари 1932 г. в Крупан, Кралство Югославия, в семейството на българка и сърбин. От 1951 г. се мести в България и започва да се развива в киното. Участвал е в куп български, унгарски и сръбски филми, а името му е познато на малки и големи.

Водещи

Най-четени