Големият брат се завръща 23.03 | 18:04

"1984" на Оруел с нова кино адаптация

От Ивайло Коралски

Браян Грейзър и Рон Хауърд от Imagine Entertainment планират нова версия на култовата антиутопия на Джордж Оруел "1984".

Действието в класическата новела се развива на територията на въображаема страна, където властите са в непрестанна бойна готовност заради въображаема война и провеждат всеобхватно наблюдение, пропаганда, страх и безжалостни наказания с идеята да нагнетят страх и примирение в своите поданици.

Сюжетът проследява живота на Уинстън Смит, който работи за правителствено подразделение, наречено "Министерство на Истината", където подправя и фалшифицира историята, но и тайно се надява на въстание, което да прекрати тоталитарния режим (както и да вкуси от забранения плод на любовта).

Работата по новата версия на "1984" е все още в начален етап и за момента все още липсва каквато и да е информация, свързана с евентуалните актьори, сценаристи и режисьор, който ще поеме тежкото бреме да се захване с реализирането на подобна продукция.

Книгата е адаптирана няколко пъти за нуждите на телевизионни и кино продукции като най-популярна е лентата от 14 декември 1984 година, режисирана от Майкъл Радфорд. От актьорския състав трябва да бъдат отличени имената на големия Джон Хърт, Ричард Бъртън и Сузана Хамилтън.

Водещи

Най-четени