Горан Брегович ще изнесе концерт у нас 10.07 | 10:46

На 29 ноември идва в София със своя „Оркестър за сватби и погребения“

От Олга Андреева

Балканската звезда Горан Брегович ще пристигне със своя "Оркестър за сватби и погребения" тази есен у нас, за да изнесе самостоятелен концерт в София.

Концертът на "Кръстника на балканската музика" ще се състои на 29 ноември в зала "Арена Армеец” от 19 ч., съобщават организаторите от Loud Concerts.

Феновете на Горан Брегович ще могат да чуят любимите си хитове от албумите и саундтраците му, както и песни от последния му албум "Alkohol”.

Всепризнат като посланик на балканската музика по света, музикантът има зад гърба си десетки албуми и саундтраци, сред които и култовите записи към филмите "Ъндърграунд” и "Аризонска мечта” на Емир Костурица, с който си партнират от години насам.

Иначе началото на музикалната кариера на Брегович, роден в Сараево от майка сръбкиня и баща хърватин, започва през 1974 г., когато сформира своята група "Биело дугме” ("Бяло копче"), с която владее сцените на бивша Югославия цели 15 години.

След това започва да създава филмова музика и днес е признат като един от най-значителните автори на филмова музика в Европа.

В основата на неговия "Оркестър за сватби и погребения” стоят циганският духов оркестър, традиционните български полифонии, електрическата китара и православен църковен мъжки хор.

Последната изява на сръбската звезда у нас беше свързана с церемонията по връчване на Балкански музикални награди миналия юни, когато изнесе концерт на площад "Батенберг". Тогава той получи и приза за принос към развитието на балканската музика.

Билетите за концерта на Горан Брегович в София са в продажба от 11 юли в мрежата на Ticketstream. Ценовите категории на билетите са 25, 30, 35, 40 и 55 лв. в зависимост от местоположението в залата.

Организаторите обещават скоро подробна информация за концерта и кои ще са подгряващите артисти.

Водещи

Най-четени