Градската култура и новата музика превзеха София 24.09 | 15:07

Мащабен беше тазгодишният ON! Fest

От iNews.bg

ON! Fest 2013 и тази година се проведе в столичния Inter Expo Center, а вечерната програма - в клуб Mixtape 5.

През уикенда посетителите станаха част от събитие, в което няма зрители, а само участници. То протече под мотото "Включи се".

Внушителни бяха зоните за байк, ролкови кънки и дрифт, като в рамките на последната бяха представени специални демонстрации на четири български отбора с пилоти с международни титли. Тя определено впечатли феновете на високите скорости.

Друго интересно място беше ON! Dance зоната, която беше разделена тематично: на латино и хип-хоп. В събота екипът на Dance Academy беше подготвил поредица от уроци, демонстрации и състезания, които бяха истинско предизвикателство на денс маниаците. В неделя на сцената се качиха Makosa Nostra в компанията на най-добрите български хип-хоп и брейк танцьори.

Един от акцентите в тазгодишното издание на фестивала бяха финалите на Балканския турнир по най-играната игра в света за 2013-а година – League of Legends. Девет отбора от всички страни в региона се състезаваха на голяма сцена пред 400 зрители за награден фонд от 10 000 лева.

Изключително впечатляваща беше и зоната за Манга и азиатска култура на ON! Fest. Там бяха изнесени лекции, прожекции, дискусии, изложби, работилници. Бе представена и специалната изложба с най-голямата в света колекция с предмети за Батман – собственост на българина Здравко Генов. "18+" – зоната за азиатска еротика и хорър, както и ON! Tabletop зоната за настолни и картови игри.

Шест чуждестранни гости и най-добрите български графити артисти се изявиха в графити зоната на ON! Fest 2013. 

Вечерното парти на ON! Fest продължи в съботната нощ с партито "HMSU Класика", което отново събра най-силните и актуални имена на световната бас сцена – Modestep DJ Set, Black Sun Empire, Total Science, както и българските – High Roll, Ogonek, Targy, Exo и Acidtrip.

Снимки от събитието може да видите в галерията.

Водещи

Най-четени