Гришо и Маша бият всички по сексапил в авторитетна класация 31.12 | 16:02

Димитров има смазваща преднина пред световния номер 1 Рафаел Надал, а Шарапова води на Виктория Азаренка

От Мариян Найденов

Григор Димитров и приятелката му Мария Шарапова са убедителни водачи в класация за най-сексапилните тенисисти за отминаващата 2013 година на специализираното издание tennisreporters.

Димитров има смазваща преднина пред световния номер 1 Рафаел Надал. До момента българинът е събрал над 60 процента от вота, а сърбинът има по-малко от 20. Далеч назад са Новак Джокович и Томи Хаас с по има няма и 4 процента.

При дамите руският секссимвол Мария Шарапова води убедително с 37 процента от вота на Виктория Азаренка (23%) и  Каролин Вознячки с 22%, а четвърта с 6 % е Мария Кириленко. Родената в Сибир блондинка е на път да защити титлата си от миналата година, когато любимата на Гришо спечели класацията за първи път.

Рекордьорка по титли е Ана Иванович. Сръбското изкушение триумфира в първите пет издания на анкетата(2005-2009). Останалите, печелили титлата са Возняцки (2011) и Кириленко (2010). 

Гласуването продължава и в момента, а ако искате да подкрепите своите любимци, може да дадете свя глас в анкетата на tennisreporters.

Водещи

Най-четени