Да си спомним за The Beatles 16.01 | 20:00

Тържествата в чест на групата ще продължат цяла година

От Надежда Стоянова

Песните на легендарната група Beatles завинаги ще останат в музикалната история. Доказателство за това е фактът, че мелодиите им продължават да се слушат от меломани в различни възрастови групи. По този повод милиони хора от цял свят отбелязаха Световния ден на бандата днес, 16.01.

Ако се чудите защо точно на тази дата засвидетелстваме уважението си към световноизвестните музиканти, ще подскажем. Именно на тази дата през далечната 1957 г. Beatles правят своя дебют пред публика в ливърпулския Caven Club. През 2001 г. ЮНЕСКО обяви датата за Световен ден на групата.

Разбира се най-пищните празненства са в родния град на изпълнителите – Ливърпул. Там ще бъдат организирани различни събития през цялата година, тъй като на 7 февруари ще се навършат 50 години от първия им концерт в САЩ, а на 10 юли – 50 години от приемането им в кметството. Сред предвидените изненади за феновете са автобусни обиколки, по време на които феновете да разглеждат забележителности, свързани с "Бийтълс".

"Всяка година ние организираме много мероприятия, посветени на прочутата Ливърпулска четворка", отбелязват от кметството на Ливърпул.

В прословутия клуб Cavem също през целия ден имаше музикални представления. За събота пък е планиран концерт на няколко рок групи, които изпълняват песни на Beatles.

Водещи

Най-четени