Даниел Радклиф: Искам да играя злодей 17.05 | 14:22

Актьорът се опитва да избяга от образа на Хари Потър, с който го свързват всички

От Елена Кирилова

Даниел Радклиф, когото познаваме от миловидната му роля на Хари Потър, иска да играе злодей в някой от следващите си филми, съобщава в. Telegraph.

Участието на актьора в хорър лентата "Жената в черно” само показа, че той търси нови предизвикателства и се опитва да избяга от образа на момчето-магьосник.

"Наистина искам да играя някой лош в следващия си филм”, обясни Радклиф пред Mandrake. "Говорих с Том Фелтън (който играе Драко Малфой в "Хари Потър”). Не него най-много му харесва да играе злодеи, така че бих искал и аз да имам шанса да опитам. Попаднах на доста добри персонажи и искам да променя това”.

Колкото и да се старае да се откъсне от образа на Хари, Даниел Радклиф едва ли ще успее, тъй като манията по Хари Потър продължава и днес, повече от десетилетие след издаването на първата книга.

През февруари тази година стана ясно, че електронните книги за малкия магьосник ще се подвизават в електронен вариант в училищата и библиотеките по света.

Писателката Джоан Роулинг пък обяви, че пише първия си роман за възрастни. Тя вече е подписала договор с издателство, което да издаде книгата в САЩ и Великобритания. Останалата част от света няма да бъде пренебрегната, но различно издателство ще се погрижи за разпространението на книгата в други държави.

Водещи

Най-четени