Две награди БАФТА за филм за Айртон Сена 13.02 | 21:32

Филмът спечели в категориите за най-добър документален филм и най-добър монтаж

От Андриян Георгиев

Документалният филм за покойния легендарен пилот от Формула 1 Айртон Сена бе отличен с две награди БАФТА в Лондон снощи (12 февруари).

Филмът спечели в категориите за най-добър документален филм и най-добър монтаж, съобщава Sporta.bg.

"Този филм беше направен от всички нас с любов и всичко, което получихме от него, беше любов. Тази така цинична дума "комерсиалност", която никога не произнасям, никога не е била налице в тази ситуация", заяви продуцентът Ерик Фелнър. "Направихме го, защото обичахме Айртон и вие ни показахте тази любов обратно.

Трябва да благодарим на Айртон Сена, за това че имаше твърде кратък живот, за съжаление, но живот, в който фактите бяха по-невероятни от измислиците."

Сценаристът Маниш Панди добави: "Бихме искали да благодарим на семейството на Сена, за това, че ни се довериха с наследството му."

"Сена" бе номиниран и в категорията за най-добър британски филм, но отличието бе спечелено от лентата "Дама, поп, асо, шпионин" (Tinker, Tailor, Soldier, Spy).

Освен от Британската филмова академия филмът за бразилския пилот бе награден и на филмовите фестивали в Сънданс и Лос Анджелис.

Водещи

Най-четени